Update

Nu är allt färdigmejlat tills imorgon. Sen att jag behöver fixa tejp, glitter, gröna ridbyxor, två svärd och rött och blått kartongpapp är en annan femma. Känner stressen över minigenrepet för julshowen och det förberedande genrepet för musikalen imorgon. OMGOMGOMG!

Ikväll är resten av familjen på Stöckefest, jag avstod. Skulle nog inte orka eller hinna. Har en egen liten tjejkväll då jag hyrt "Stolthet och fördom". (Ja, jag har sett den många gånger förut) Ska bara gå en sväng med hundarna, duscha och käka först.

Saknar hästarna enormt mycket. Fattar liksom inte vad jag ska göra av mig själv snart. Dessutom motionerar jag typ nada nu när hästarna inte går. Jag kommer sakta förvadlas till en fetknopp känner jag på mig. Bäst att dra på sig mjukiskläder för at gömma kilona. Efter att min årliga stressperiod är över ska jag ut och skaka av mig fläsket. Antingen på dansgolvet eller på något gym.


Det här är en extremt ful bild från nian men den beskriver min sinnesstämning så exakt just nu. fuck this shit!


Nominerad till bloggSM

Ja, tänk att just jag skulle bli det. Fast, det var en tokig flicka som nominerade mig, Emma Berg heter hon. Förmodligen är hon den enda som kan se mig som en kandidat. I alla fall, jag känner mig smickrad och jag får väl göra mitt bästa för att mäta mig med resten av sveriges bloggelit. Känns ju inte som att jag har de bästa förutsättningarna eftersom jag inte vet hur man gör när man ska "fixa till" bloggen. Aja, nog om det.

Jag har börjat känna mig riktigt bekväm i min nya snökrigar-look och just därför har jag funnit anledning till att tacka gud för varje dag det är snö och minusgrader. Det värsta som finns är när temperaturen ligger på nollan, det är fuktigt i luften (vilket gör allting blött), grått på marken och grått på himlen. Sjukt deprimerande. Så har det varit två vintrar i rad så jag kan ju erkänna att jag är så lycklig när det varit minusgrader och snö i flera dagar nu. Bara för att jag skrev det här kommer det vara noll grader imorgon, jag lovar!

I dessa stressiga tider med både musikal och julshow på schemat måste man utveckla sina färdigheter i "power napping". Jag har blivit riktigt duktig på det ska jag säga. Så fort jag har fem eller tio minuter dötid somnar jag. Vet inte om det är särskilt nyttigt egentligen. Tröttheten kan ju faktiskt komma från min medicin. Det står det på lappen fylld med biverkningar. Men och andra sidan, en annan biverkning är att man kan drabbas av psykos.  Dessutom tycker jag att det luktar banan i ridhuset och blomjord i duschen. Vad är biverkningar och vad är stress? Det är frågan!

En surkärring ringde mig i går. Hon kan ju "#@&%/¤$\?!!!!!!!!!

hanna - snökrigaren

Jag är en riktig snökrigare! Eller, ser i alla fall ut som en sådan. Jag går omkring med täckbyxor och täckjacka överallt. Det är ganska kul när man cyklar till skolan. Alla förutom jag ser faktiskt ut som om dom är på väg till jobbet eller skolan, jag ser ut som om jag är på väg till närmaste skidbacke. Haha, gaaanska missanpassat. Det är också kul att gå förbi rökande fjortisar som står så lättklätt dom kan. Då prasslar jag förbi hahaha. det är väl mitt sätt att söka uppmärksamhet. Och jag är inte emo!

7 grejjer om mig

Jag har blivit utmanad av Mea. Reglerna är som följer:

  • Länka till den som utmanat dig och sätt in dessa regler på din blogg.
  • Berätta sju saker om dig själv, alldagliga som knasiga.
  • Utmana sju stycken bloggare i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till dem.

  • 1.
    Hur osexigt det här än må låta så kan jag inte annat än erkänna att jag är en riktig kaviarbrud. JAG ÄLSKAR KAVIAR! På högstadiet skrev jag alltid på tavlan efter lektionens slut "Vem vill vara med i min kaviarklubb?"

    2.
    Jag är extremt självupptagen. Jag vill synas och höras mest hela tiden och om någon råkar ha med sig en kamera så kan ni ge er på att jag vill vara framför den. Det spelar som ingen roll om jag råkar vara fulast i världen för tillfället. Jag ska vara med. Drömmer om att vara på förstasidan i VK, eller kanske vara med i ett riktigt repotage. Eller ännu bättre, TV! Ja, man skulle kunna göra en hel dokumentär om mitt liv.

    3.
    Jag har en ganska störd syn på mig själv. De saker jag kan skratta mest över är mig själv. Jag älskar när folk gör narr av och skämtar öppet om mig. Sandra och Sofia är bäst på sånt och det kan verka som om jag innerst inne jätteosäker och finner mig i att dom driver med mig, men ärligt talat. JAG ÄLSKAR DET!
     
    4.
    Jag är sjukt tävlingsinriktad. Man kan nog inte tro det men läs då det här: http://gyllengahm.blogg.se/2008/october/hanna-gyllengahm-ett-lyckligt-psykfall.html
    Det är sånt som händer när jag förlorar.

    5.
    När jag cyklar över A-brunnar måste jag slå mig själv i ryggen tre gånger. Annars går det inte!

    6.
    När jag cyklar får jag lite tid för mig själv, jag får alltså tid att tänka ordentligt. Ibland tänker jag seriöst och ibland roligt. Som när jag tänker på en riktigt rolig min som jag och Jennie brukar göra så kommer jag på mig själv att göra exakt samma min som jag tänker på. Alltså, jag måste se helt RETARDED ut när jag cyklar till skolan. I vissa extrema fall händer det även att jag ger ifrån mig ljud som bara jag och Jennie gör. WAWAWAWAWAWA! Är inte helt ovanligt.

    7.
    Jag har system för allt i mitt liv. Elias har nån gång sagt "Du och dina system" och Sandra säger ofta "Men ORKA!" Det är som en trygg rutin jag behöver. Har som inte så mycket fasta rutiner i mitt liv annars så det är väl mitt sätt att kompensera för det. Jag tycker i alla fall att det inte är jobbigt att gå till Åkerbloms för att lämna cykeln, eller att göra mockningen själv. Ja, jag tror att jag är skadad.

    http://meeeas.blogg.se/ Det var hon som utmanade mig...

    www.emmanalle.blogg.se för att hon är min storasyster
    www.jenkla.blogg.se för hon är ECO
    www.klingy.blogg.se för hon är WAWAWAWAWAWAWAWA
    www.kursiverad.blogg.se hon heter också hanna...hihi
    www.farris.blogg.se För hon är en hyvens brud!

    kan inga mer, jo sandra...men hon är redan utmanad av mea

    Funderingar

    Godkväll kära läsare, jag är mordhotad. Mitt liv är överbelastat, graft överviktigt och fullbokat. Min andra hälft, Sandra Hedman känner nog samma sak. Nu ska jag springa till bärbara och skriva ett manus till Julshowen och skriva en lista på hur många jag är skyldig pengar och hur mycket. Ska väl också tillägga att jag tänker bojkotta julklapparna. Skulle tro att min närvaro i era liv kan räcka som julklapp. Ne, jag skoja bara!

    Äter hellre middag och umgås på något sätt än att lägga pengar på julklappar som är helt ovärda. Man köper aldrig värda julklappar, dom har man inte råd med om man ska köpa till alla som förtjänar en julklapp. Tro mig, det gör de flesta. Istället så blir det ovärda klappar åt alla. En tröja på rea, örhängen som håller ihop i tre sekunder och det klassiska ljuset där det står "God Jul" eller något annat orginellt(?). Okej, det finns de som har supersmarta billiga och personliga julklappar, de är oftast de som är allra bäst. Men sån fantasi har inte jag. Så tyvärr. INGA JULKLAPPAR 2008!

    Om någon vill träffas och umgås, ring nu!

    men nog nu

    Okej jag fattar, den här hösten har sugit väldigt hårt. Kan det sluta snart, snälla? Jag ska bli en sån där naturkvinna och flytta ut i skogen och bo i en hydda. Jag ska nog ha med mig Uffe och ett munspel (jag kan ju lära mig något estetiskt när jag ändå håller på). Om man vill kontakta mig så får man gå till...vad ska vi säga? Jägartornet på jaktstigen i Kullaskogen. Där ska man ropa "DANTE KOM FRAM! WAWAWAWAWA!" Då kommer Uffe med en ögonbindel som man får binda för ögonen, sen får man hoppa upp på hans rygg så för han gästen till mitt gömställe som ingen får hitta. Inte ens Sandra Hedman (det är en principsak).

    Men vafaaaaaaaaan! Åhhh allt känns så hopplöst. Det som håller mig uppe nu är min och Sandras lilla "kupp" nästa helg. Godnatt

    Drömtydaren och modeövervakaren Hanna Gyllengahm

    Mitt liv just nu är ganska upp och ner, hösten har sugits upp av en dammsugare likt ett dammludd. Helt kort, jag har motflyt. I dessa desperata tider med lågkonjuktur och hysterisk stress när man har svårt att hålla fokus får man ta till andra metoder för att kunna fatta sina beslut. Jag anväder mig av drömtydning:

    Jag ska beställa studentprylar snart, satt och funderade igår på vad jag skulle skriva på studentmössan. Först var jag helt inne på Hanna 2009 eftersom Emma hade skrivit det på sin mössa (alltså inte Hanna 2009 utan Emma 2008). Den tjejen är som min storasyster, så det är klart jag vill vara som henne. Men jag hade ett stort problem. Vi har fem Hanna i min klass så det känns lite opersonligt. Sandra föreslog Gyllengahm 2009 men det kändes inte helt rätt det heller. Gyllengahm 2009 kunde ju vara min pappa lika gärna.

    Sandra Hedman är som alltid en väldigt klok kvinna och föreslog H. Gyllengahm. Då slog det mig att jag natten innan hade haft en dröm om att min pappa var tatuerare (pappa är absolutly NO TATOO och tycker dessutom att man inte ska brodera något på studentmössan) och tatuerade H. Gyllengahm på min arm för vi kom båda överens om att det var det enda som passade. Det måste ju vara ett tecken på att det är det jag borde skriva! Även om det inte var det kan jag ändå inte bestämma mig vad det ska stå annars.

    Har inte bestämt mig om det ska stå H. Gyllengahm 2009 eller H. Gyllengahm Musikteater. Alla läsare är välkomna att rösta!

    Appropå drömmar. Inatt drömde jag att vi (Jag, Pappa, Emma Berg och två till från Åkerblomspersonalen) skulle göra en smitning från parkeringstaket med vårt UMESLÄP med Rinaldo i. Vi var jagade och citronglassen och plasthandskarna gjorde att vi lämnade stora spår efter oss. I alla fall kom vi till slut ut på vägarna. Emma skulle berätta vad vi skulle säga till polisen om vi blev stoppade om de upptäckte Rinaldo.
    "Först säger vi att det är ett arabiskt fullblod... "(alla i bilen tittar förvirrat på varandra) "...sen säger vi att det är en Golden nåt-ord-jag-inte-kommer-ihåg. Då så kommer polisen att..."

    "HANNA!!!!!" Pappa skriker på mig nerifrån köket, fan jag missade poängen. Vad skulle poliserna ha gjort egentligen? Tyvärr Emma. Jag kan inte tyda denna dröm åt dig.

    Tänkte passa på att säga att jag har blivit extremt intresserad av mode på den senaste tiden. Därför skulle jag vilja komma med några enkla tips som du kan använda för att göra dig lite "extra" i den grå vardagen. Eftersom mjuka naturfärger för det mesta genomsyrar min outfit kan jag bara glädjas åt att säga GÅ BARFOTA! Mer naturligt än så kan det inte bli. Det kommer att komma hudtonsfärgade skor inom kort som man kan använda om det blir kallt (Och det blir det ju).

    Från Paris kommer snart den så kallade "Body trouser". Ryttarmodet dör aldrig, detta är en mer extrem version av ridbyxan. Den går också i de vanligaste hudfärgerna och sitter lika tajt som strumpbyxor men har ett tjockare tyg.

    För att ge konstast till allt det naturliga kan man som överdel ha någon stark utstickande färg. Jag gillar blått mest men rosa, grön, eller gul går också bra. Fantasin är den enda gränsen när det gäller detaljerna på sin överdel. Här ska det utsmyckas och man kan på så sätt skapa sin alldeles egen stil. Men det kommer bli så hett mer den röd fluga i halsen, även för tjejer. Bara ett tips. 

    Hatten är på väg tillbaka, se till att matcha den med tröjan. Då blir du garanterat het i vinter. 

    http://www.disney.se/kalleanka/ankeborg/portratt/portrettbilder/portretter/donald.gif

    Här är ett smakprov.


    Förvirring

    Jag hoppas att jag inte behöver stressa genom livet som jag gör nu. Vill bara tillägga att jag har lyckats igen och tappat min mobil i vaskhinken så tyvärr kan ingen ringa mig på ett tag. Både julshowen och produktionen i skolan börjar närma sig och jag fruktar att i alla fall musikalen kommer att sluta i ett fiasko. Ska sjunga solo på världens, dåligaste och sliskigaste fulaste låt http://www.youtube.com/watch?v=YJ8XLglx8HQ . Aja, jag skyller väl på vädret.

    Dessutom har jag lyckats igen. JENNIE LÄÄÄS!

    Hanna-Panna; running to stand still... säger:

    men vafan

    Ellis Mansvalp säger:

    vava?

    Hanna-Panna; running to stand still... säger:

    din visningsbild är fulländad

    Ellis Mansvalp säger:

    hahahahaah eller hur

    Hanna-Panna; running to stand still... säger:

    jag började skratta

    HAHAHAHAHA

    typ så

    Ellis Mansvalp säger:

    åhåhå, WOW!

    Hanna-Panna; running to stand still... säger:

    javeet

    jag är värsta taggad på redovisning (är jAHG galen?) vill va enn galen scientolog, alltså spela en sådan vet

    ¨ja'

    Ellis Mansvalp säger:

    hahahaha

    NAJS

    lycka till!

    Hanna-Panna; running to stand still... säger:

    vi kanske kan vis tom cruiseklippet också?

    Ellis Mansvalp säger:

    men HANNA

    nu tror du att jag är jennie



    354 dagar tills jag får köra bil igen

    Biverkningar

    Av min medicin kan man få alla möjliga biverkningar. Kraftig viktuppgång ELLER kraftig viktförlust. Man kan ha svårt att hålla sig när man är kissnödig ELLER så kan man inte pinka alls. I vissa fall kan medicinen ge dödlig utgång (fast bara om man är spädbarn och har tusen olika handikapp + att man tar massa andra mediciner för epilepsi.) Man kan drabbas av darrningar, kraftiga blödningar, förvirring, dålig hörsel och ibland också psykoser. Läste att det kan bli för lite av nåt ämne i blodet som gör att levern kapitulerar.

    Dagens smartaste grej: Jag sätter en tejpbit på läppen och drar av den så jag börjar blöda. Jättefint då jag slår in paket till en kund.

    Gårdagens mest otippade/pinsamma/roliga: Pappa går in på x3m för att leta upp mig och ge mig halebop 200kr så jag kan ringa efter taxi. Han tyckte säkert det var jätteroligt. Det spelar ingen roll vad ni säger, jag HAR världens pinsammaste pappa. Men jag är nog en av de få döttrar som inte sjunker genom gjorden över det. :P

    Ikväll ska jag och Sandra till Karin! :)

    357 dagar tills jag får köra bil igen

    Imorgon

    blir det magnetrönken. Man åker i en sån dära tub som i House. Så sitter läkarna i ett bås och snackar om något som jag råkar höra i tuben. eller? Nu är jag taggad på julshowen! :D härligt liksom

    359 dagar tills jag får köra bil igen.

    Ja sitt hära nu som

    Det finns en viss charm med att sitta ensam med sin klass på skolan klockan halv åtta på kvällen... det är mysigt tycker jag. I know I'm crazy!!!

    Och OMG! Barak Obama Vann!
    Jag är superglad men jag måste erkänna att jag är lite av en pessimist. Tror inte han kommer överleva. Det är säkert någon idiot som har ihjäl honom inom en snar framtid. Jag hoppas verkligen jag har fel om detta.

    Har varit hemma hos Hedmans och käkat middag och sett på nån supertöntig serie där Britney Spears lillasyster är med. Eftersom jag bara har bondekanalerna hemma var det obligatoriskt att se en supertöntig tonårsserie. JÄTTETUNNA pannkakor!

    360 dagar tills jag får köra bil igen

    Med risk för att låta som ett fyllo...

    Min medicin, ergenyl retard <3 gör så jag måste ta det lugnt med alkoholen. Hahah, det blir billiga fyllor för resten av mitt liv. Medicinen förstärker nämligen effekten av dessa drycker.

    PS. Tack alla underbara människor som är så gulliga med mig just nu. Det lyfter upp hela min dag och jag verkligen suger åt mig. Tack!

    361 dagar tills jag får köra bil igen

    NP-prov in my heart

    Hahaha, det går bara bra med mitt svenska tal! NOT! All motivation är på semester.

    362 dagar tills jag får köra bil igen.

    Uffe och jag på Micke-träning

    jahapp

    363 dagar tills jag får köra bil igen.

    Hanna Gyllengahm säger stopp

    Nu räcker det faktiskt, jag orkar faktiskt inte med något mera. Jag hoppas att det kan lösa sig. För åtta år sen jag hade ett stort anfall sist, för sex år sen jag hade en absens sist och för fyra år sedan slutade jag medicinera. I ett och ett halvt år har jag kämpat för att få körkortstillstånd. Det var så nära, SÅ nära. Jag skulle ha kört upp om tre veckor. Bara därför, får jag ett epeleptiskt anfall. Man måste vara anfallsfri i ett år innan man ens får sätta sig bakom en ratt igen. Jag har börjat ta medecin igen. Hahah, den heter Ergenyl Retard! Det är det ända som är roligt nu.

    Kroppen har sagt ifrån nu och jag vet inte om jag kommer palla med URFUS om det ska fortsätta med en sån här stress, press och sömnlöshet.

    Det positiva med denna helg var väl att jag åtminstone kunde vara med på Micke-träningen idag. Fast min läkare sa att NEJ det går absolut inte. MY ASS! Ska de ta ifrån mig det ända som är roligt?

    364 dagar kvar till jag får köra bil igen.

    RSS 2.0