UPDATE 2

Yo friends and family! How are you? Far hem nu pa fredag och det kanns valdigt ledsamt. Ursakta men plussidan i Italien vager upp minussidan hemma tror jag.

+ med att komma hem
Jag far rida min hast igen

Jag far traffa alla vanner igen
Hinner titta lite pa nationella
Ata svensk husmanskost
Jag ska borja ovningskora igen for jag har fatt klartecken av myndigheterna och behover inte vanta tills 31 oktober for att fa ta korkort. Yippie!


- med att komma hem

Vadret kommer att suga hart

Mina tva basta vanner ar i Stockholm (Sandra och Emma)
Jag maste ta tag i ALLT skolarbete, det har inte blivit mkt gjort har inte
Hinner bara vara hemma tills pa onsdag kvall, sen far jag till Mimmi i Stockholm (Det ar i och for sig kul men jag blir annu mera efter i skolan och med min traning med Uffe)
Kommer sakna alla nya vanner jag traffat har.

AAAAAH jag vill bara skita i skolan nu och borja jobba har for real! Idag har jag haft lite halvledigt pa morgonen. Ska ner och hjalpa till med vetrinaren nu, de kommer seriost tre ganger i veckan och kollar pa alla tre miljonershastar. Senare, nar Roberto kommer hem fran nagot mote i Milano, ska han rida lite, ska forsoka fota da. Det ar en lyx att se han rida.

BTW. Det ar ganska kul hur se hur alla bortskamda rikemansbarn bokstavligt talat blir upplyfta i sadeln av sina foaldrar som kommer hit i hogklackat. haha!

Ciao!


UPDATE

Sitter pa Robertos kontor och vantar pa att fara ivag och kopa glass. Igar red jag Cool On, coolt. At middag hos Robertos familj, asgott. Han har en yngre bror... satsa? haha, eller inte. Btw vem fan vill bo i sverige. Har lart mig lite Italienska och min Engelska ar stundvis bra, stundvis urkass. Hahaha, det ar inte latt att skamta pa engelska. Man ar inte lika rolig da.



PS. Att kora genom alperna i soluppgang var underbart!

Nu

är allt klart och fixat. Det blev lite panikartat då Roberto ringde mig vid sju och sa att vi åker imorgon kväll istället för fredag förmiddag. Ett tag var det osäkert om jag skulle kunna få åka över huvut taget. Men skam den som ger sig! Min pappa är den bästa som hjälper mig, hade inte klarat det utan honom. Haha, jag har varit i kontakt med Roberto, Helena, Helenas pappa Hans och Helenas hästskötare för att få fram all den info vi behövde inför hemresan. Juste, det är Milano jag ska till. :) Stört det här säger jag bara. Imorgon bitti sitter jag på ett flyg ner till Norrköping och jag har inte riktigt fattat det än. Nyp mig i armen snälla!

Jag har packat ner kameran och ska skriva lite dagbok som jag ska lägga upp på bloggen när jag kommer hem.

Tack för mig och hej då! (stor kram till alla jag inte hann säga hej då till, I love you!)

//HajHanna, Tha Italian girl

PS. Calzone = Tjocksocka på italienska, ciao!

Ybertaggad


Roberto Cristofoletti, åt honom ska jag jobba. Kolla in segergesten!

http://www.youtube.com/watch?v=LM_KsgJ631U

Ojojooooj

Mycket panik, mycket fixande. Hela morgonen har jag kollat tider för buss ner till Helena. Jag åker förmodligen i morgon kväll. Försökt hitta det billigaste flyget hem från Italien. Oh my dear lord, jag vet inte ens vart till Italien jag ska. Jag vet bara att jag får ha en egen lägenhet där och att det är 22 grader ute. Ska träffa Sigrid tjugo över tolv så vi kan fixa med skolan. Måste köpa nya shorts och rakblad till min rakhyvel. Det ska tvättas, packas och fixas vikarie till mina ponnygrupper. Synd att jag missar Micketräningen och Hannas kalas. Sorry for that. Satan, Sigrid vill att jag skulle bli klar med utkastet till Projektarbetet innan jag far. Tur att jag har hittat passet i alla fall...

//HajHanna

Jag har vunnit en miljon på lotto

känns det som i alla fall. Jag kan fan inte fatta att jag ska följa med Helena Lundbäcks pojkvän ner till Italien och sköta om deras hästar. Förlåt att jag gör alla deprimerade i vårslasket men jag åker på fredag och kommer inte tillbaka för än vecka 15. SO LONG SUCKERS!


Helena Lundbäck


Roberto Cristofoletti

Jag var faktiskt stygg idag ;)

Idag vaknade jag upp av att Jenny den sköna smög sig in i mitt rum. Hon hade bara ett tunnt kort vitt nattlinne på sig och hennes silkeslena hud brände mot min när hon kröp ner under täcket brevid mig. Mina sömndruckna ögon mötte hennes, de sken som solar.

Okej, det var inte riktigt sant. Hon kom in i jeans och munktröja och hon satte sig på sängen och sa "vakna!" Men men, man kan ju alltid drömma.

Igår var jag på skolan och hjälpte till i garderoben och sålde fika på ungscens sista föreställning. Alltså jag har alltid varit förälskad i berättelsen om Peter Pan i alla tider. Btw, jag high fiveade Peter Pan, klå det du Ankan! Jenny och Sandra följde med mig hem efter att vi var klara och kan ni tro att vi såg på Peter Pan på film. Vi kan verkligen inte få nog. Jenny sov hos mig och sen på morgonen var det jobb som gällde. Jag delade pass med Sofia idag och det händer ju annars bara på jul. Det var najs, gör gärna om det.

Sen tog jag lite allmänt ansvar för stackars fattiga kändisar och KÖPTE två CD-skivor. U2:s nya och ABSOLUT DISCO med 60 discoklassiker, helt underbart. Lyssnar på discomusiken nu, ååååh jag vill skaka rumpa.

Ciao!

//HajHanna - to cool for school

'
Ungfär så här stygg var jag idag

Hur man blir en bloggkändis 5

Innan jag avslöjar ännu ett knep om hur man blir en bloggkändis vill jag bara framföra ett offentligt klagomål till min syster. Nu under sportlovet har du varit i fjällen och jag har städat badrummet. Det blev skinande rent, and guess what? Det förblev rent. TILLS IDAG! Jag vet inte, jag kanske har fel. Men någon måste ha smutsat ner det. Okej, lite skit i hörnen skadar inte och jag kan inte säga att jag är värsta städpedanten, det vet ju alla som känner mig. Men! Snälla, jag tål verkligen inte ett skitigt badrum. Ikväll var det helt plötsligt massa hårmousse, body butter, consealer, hårborstar och massa hårstrån i handfatet. Hur kommer det sig? Nu är det bortstädat av mig och det gick på mindre än en minut.

I alla fall, till saken. Om man vill bli bloggkändis bör man ha något riktigt intressant att skriva om. Det vanligaste är ju mode. Jag lovar, det är sant! Men idag hittade jag en tjej ute på the world wide web som lägger ut sitt sexliv i bloggen. Det känns ju som en bra grej att lägga in i sin meritförteckning när man ska söka jobb. "Ja, jag bloggar ju om mitt sexliv också, om det nu räknas till IT-kunskaper?"

Här kan ni kika själva, rätt skrattretande. Det är ju synd om tjejen: http://www.metrobloggen.se/jsp/public/index.jsp?article=19.1779375

En annan variant är att ha en videoblogg, det är dock mer tidskrävande. Först ska man filma, och bestämma vad man ska filma. Sen ska man ju ladda upp filmen på datorn och redigera skiten. Sen ska man få upp den på nätet. (Hur man nu gör det?) Vi har nog alla hört talas om Kissie. Hon måste lägga ner en livstid på att blogga och videoblogga men ändå är det så JÄVLA TRÅKIGT! Nä fy. Inget för mig. Ni som har lust att titta på en äkta blondin kolla http://kissies.se/

Sen finns det ju dom som man bara måste lyfta på hatten åt. Min syster bloggar inte själv men hon är en flitig bloggläsare och hon visade mig dessa videobloggar idag:
http://www.thom8.com/
http://davors-pojkar.blogspot.com/
Dessa pojkar är seriöst underhållande, keep up the good work.

Det var allt för mig ikväll!

/HajHanna is checking out

Nu är mitt sista sportlov snart slut

och jag misstänker att det blir det sista blogginläget för den här veckan. Mitt sportlov har varit perfekt. Kanske inte för att det har varit party all night long varje dag eller för att jag har varit på skidsemester i hemavan som min kära syster. Jag är bara lite avis. Utan snarare för att det har varit perfekt lagom. Inget speciellt har hänt men det har varit bra ändå.

Igår var jag och Sandra i Vännäs och kollade på Big Jump. Killarna var helt INSANE. Det var tamefan inte klokt. Vi var fett taggade på efterfesten men vi lyckades inte ta oss dit p.g.a. logistiken. Jag var bjuden på 50-års fest där jag också skulle vara serveringspersonal och kom inte loss (inte för att festen på något sätt var tråkig men man vill ju kolla på söta pojkar också) för än det var för sent för Sandra att låna bilen. Det är väl bara att erkänna att vi inte är superkvinnor..

Idag har jag bara slappat, alltså bara. Fattar inte hur man orkar ha det som livsstil. Nu är jag vääääldigt rastlös.

/HajHanna

Lite bilder från BIG JUMP



De trogna supportrarna:

Sandra i folkmassan

Hanna på litet tak

Balhysteri med mor min

Sitter här helt mentalt utpumpad efter två stentuffa shoppingdagar. Jag och min mor har inte gått på stan tillsammans på år och dar. Det lär ju ta år och dar innan vi går nästa gång. Vårt uppdrag har varit BALKLÄNNING! Vi började med att ta oss an Golden Exictence, som skulle slå igen och hade superrea på allt. Tyvärr så hade dem inte öppet så vi skulle komma igen dagen efter. Sedan for vi till Högtidskläder Jag svär jag prövade varenda kortklänning (Jag vill ha en knälång med tanke på att jag inte vill framhäva min redan karaktäristiska längd) i hela butiken. Ingen satt riktigt bra, förutom en. Den var snygg och så men lite för kort. Den var alldeles för puffig och jag såg ut som om jag skulle på barnkalas utklädd till prinsessa. Så..nja.

Vi vandrade vidare till Carizma där jag har varit in förut och frågat efter klänningar i 50-tals modell. Det visade sig vara så att de där klänningarna aldrig skulle komma in i tid så jag prövade lite annat. Hittade en supersnygg, helt underbar men icke balklänning. Jag fick låna hem den och tänka.

Min och mammas plan för idag var: In till Golden exictence och pröva klänningar snabbt som vinden. Om vi hittade något där skulle vi lämna igen Carizmaklänningen, annars skulle jag köpa den. Sen skulle vi fara och åka slalom.

Vår plan gick åt skogen då vi inte hittade något på Golden Exictence och jag inte ville ha Carizmaklänningen längre. Fick tips om Atiljé A&K där de sålde balklänningar. Vi gick dit och pövade och prövade och prövade och prövade och prövade.... ingenting passade. Det var jättefina klänningar men antingen hade jag för stora ryggmuskler och för lång överkropp så dragkedjorna inte gick igen eller så passade dem över ryggen men satt inte åt i midjan. Slalomåkningen hade vi gett upp för länge sedan och vi var nära att ge upp balklänningen också. Men så prövade jag en bröllopsklänning som såg ut exakt som jag vill ha min balklänning. DEN SATT PERFEKT! Nackdelen var ju bara, det är en brudklänning, och det syns lång väg på den. MEN! *bambarabambarabam* De kunde nämligen sy upp en exakt likadan klänning till mig fast i en annan färg, TILL SAMMA PRIS SOM KLÄNNINGEN KOSTADE!!!

Så nu sitter jag här och klurar på färg, det lutar åt midnattsblå. Vad tycker ni?

Vi träffade föresten Jenny och hennes mamma på stan så vi lunchade tillsammans, det var trevligt. Imorgon, då SKA vi åka slalom. Sen ska jag till Matilda och spela alfapet på kvällen. Det blir trevligt. Nu måste jag städa lite. Det ser som vanligt ut som ett svinhus här hemma. Ska väl först ta något och äta, sen se på TV, sen göra...

/HajHanna

PS. Min faster vill sponsra mig med skor och väska. TACK!


Hästigt lov

Det är härligt att verkligen få sova ut ibland. Sitter fortfarande i morgonrocken utan linser framför min lilla skoldator. Fanny sitter och tittar på mig med stora ögon och gnäller. Jag undviker att titta på henne. Jag tror hon vill ut och prommenera. Det vill inte jag. Inte för att jag ser så mycket men det ser inte ut att vara så kul väder ute.. Fan nu hoppade hon upp i mitt knä. OH GOD I can't resist her.


Typ såhär ser hon ut


Eftersom att systra mi har åkt till fjällen (utan att krama hej då den bitchen) och att mamma och pappa jobbar med bokrean är det jag som har huvudansvaret för hästarna. Det är dessa gånger man inser hur mycket man älskar sin sjuka livsstil. När man inte har skolan blir inte hästarna en del av vardagens stressmoment utan det välbehövda andningshål som det faktiskt är. Jag älskar att gå runt i fula kläder, se ut som en lodis och hänga i stallet hela dagarna. Efter jag har bloggat klart ska jag duscha, klä på mig, ta på mig linserna och gå ut med hundarna. Sedan ska jag ta mig ut till stallet. :) Idag ska jag rida Uffe och Kerdos. Kerdos får gå på Kerstinträningen eftersom Uffe som sagt gick för Micke. Rosenfels har vilodag. Jag hoppas jag hinner smörja lite läder också. Jag var duktig och tog mig tid i torsdags och borde fortsätta.

Såhär ska min vecka se ut:

Måndag: 
Fixa ny mailadress ([email protected] ADDA NU!) Ta hand om hästarna, rida Uffe och Kerdos.
Tisdag: Ta hand om hästarna, rid någon eller några av dem. Jobba från 18.25 till 20.05. Sen är det Voltige till 21.15. Duscha, byta om och fixa mig snabbt som vinden och försöka fixa skjuts från Hippo. Ska på Corona med Matilda. Mea, jag vet att du läser min blogg. Du ska följa med! Försöker ringa dig så slå på mobileländet! Eller ring mig.
Onsdag: Jag och mamma ska göra stan och titta efter balklänningar. Ska fixa biljetter till BIGJUMP! Jag ska mocka och rida Ilion, och så blir det väl att ta hand om de andra små bäbisarna.
Torsdag: Jag och mamma ska åka slalom! TJOHOOO! Om någon vill följa med är det bara att säga till. :) Göra stallet på kvällen.
Fredag: Believe it or not, fredag kväll är öppen för förslag. Hästarna på dagen, Är lite sugen på att tolka, är det någon som vill hänga på?
Lördag: BIG JUMP i Vännäs med Sandra. På kvällen ska man vara servitör med Emma och Johanna Berg på Anna-Karins 50-års fest. God mat misstänker jag. Fruktar att jag kommer att spilla ner någon dock..
Söndag: Hästfritt tror jag, det är finalomgång i seriedressyren så det blir nog mamma och pappa som gör stallet. Vill Jenny Lehtinen hänga med mig då? :)

...sen börjar skolan.


Kerdos hälsar! :)


Bilder från helgen som har gått

 
Uffe, helt slut på fredag kväll efter Micke-träningen. Jag mockade boxen när han låg sådär. Han rörde inte sig inte ur fläcken.

 
Skräcktrippeln på 1.20 kändes lekande lätt. :D

 
SnyggUffe!

 
Jessica Fritz is doing an american smile! ;)


My Widmark is not doing an american smile.

 
Sofia är snygg när hon går banan med Olivia.


Lovisa är nu en nöjd ex. styrelsemedlem i URFUS.

 
Jag och Kerdos ute på ridbanan.


Denna dag

har varit rätt lång, men händelserik. Och bara för att förvirra ska jag börja med att berätta om igår. Tränade för Micke Schultz då vi övade tidshoppning, det var superkul. TävlingsHanna kom verkligen till sin rätt och jag fick höra att jag var duktig på att rida. Jag lever på det än. Man får ju då och då höra "vad fint det såg ut" eller "bra ridet" men inte så ofta "Du är duktig på att rida."

Efter träningen var Uffe så trött att jag fick stå och mocka när han låg och sov. Han rörde sig endast när jag mockade vid hans huvud. Annars var han HELT DÄCKAD.

Fortsatte träningen dagen därpå med vanlig banträning i lite mer sansat tempo. Det gick superbra och just nu känner jag mig lite som ett proffs. Det är roligt med Micke, för han skulle kunna tända eld på en bom och jag skulle styra på utan att tveka om han bad mig. Idag hoppade jag en trippel på 1.20. Bara sådär liksom, jag tänkte inte ens på det.
1. Jag hatar tripplar
2. Jag brukar inte hoppa 1.20 sådär jätteofta.
Sammanfattning: MICKE ÄR BÄST!

Spenderade resten av dagen på Hippo. Jag red Rosenfels och lekte dressyrproffs. Inte för att jag tror att det såg så proffsigt ut när jag gjorde ökningar, galoppombyten och piruetter. Aja, han är rolig i alla fall. Fotade lite ekipage och töntade mig på läktaren en stort del av tiden. Och jo, jag var inne i personalrummet ett antal gånger och fikade.

Elviras mamma hälsar på bloggen, det gör nog Sussie Hamberg också i hemlighet.

Imorgon är det URFUS årsmöte och jag ska ta farväl av min roll som ordförande. Bitterljuvt må jag säga.Ska sussa sött nu, Bye!


VI FULAR OSS PÅ LÄKTAREN! Micketräningsbilder kommer snart...


RSS 2.0