En lyckad och hyfsat sömnig tjej

Jag vet inte om det är min medecin som gör mig så trött eller om det är vårt kära vintermörker som har spelat mig ett spratt men jag somnar hela tiden. Fint att kunna powernappa lite när man vill men ibland blir det rent av pinsamt.

Slummer 1.
På bussen i morse på väg till skolan. Det är ju inte direkt någon djupsömn man befinner sig i direkt. Därför vaknar man då och då med ett litet ryck. Från min busshållplats till Vasaplan satt jag brevid en kvinna som senare flyttade till ett annat säte för att jag ryckte till med jämna mellanrum. (Jag vet att det inte var för att jag luktade häst, min jacka är nytvättad)

Slummer 2.
Från Vasaplan till Östra så blev det ganska fullt på bussen så jag fick sitta brevid en, till synes oskyldig, blond och blåögd pojke. Tror han var -92:a för jag har inte sett honom på bussen tidigare år. I alla fall, ögonlocken var tunga som bly och om jag inte blundade skulle jag titta i kors. Därför slumrade jag till igen och råkade somna nästan-på-hans-axel-nära. Jag har inte världens nettaste andning. Så där ligger jag och flåsar honom i örat och rycker till lite ibland för att jag inte ska missa hållplatsen. Stackars liten, han måste känt sig ganska obekväm.

Slummer 3.
Första lektionen, Nutida konst. Jag vet inte om det är för att det är världen tråkigaste ämne och för att vi skulle läsa hundra sidor i boken. Jag somnar i alla fall. Vi är åtta stycken i min klass och hälften är inte närvarande så det är ju inte direkt så att man inte syns om man sitter på en stol med pannan i boken och sover. Jag har tur för min lärare är i ett annat rum så jag rycker till när hon kommer in igen. Vill bara att alla ska veta att när jag somnar på en lektion är det inte frivilligt. Så jag försöker verkligen hålla mig vaken och blir smått irriterad när jag inte lyckas.

För att försöka undvika att min lärare kommer på mig frågar jag om jag kan få gå till biblioteket för att jag fryser så mycket (lögn, alldeles lagom varm eftersom jag har täckjackan på mig)) och för att jag måste kolla upp lite fakta på datorn (större lögn). Egentligen vill jag bara försöka vakna till lite och om jag måste somna kan jag åtminstone göra det i en av sofforna i biblioteket istället för på en oskön stol med ett bord som huvudkudde. Men nej, det går ju inte. Min lärare lånar mig sin varma kofta och säger att jag kan börja med att anteckna från boken och läsa klart de hundra sidorna.

Jaha... Så jag sitter där med min lärares kofta (som jag bara har på mig för att vara artig) utanpå min jacka och blir allt tröttare. Texten delar på sig och åker åt olika håll och sen sover jag med pannan i boken igen. Vaknar av att min lärare frågar (något irriterat) om det går bra för mig. Jag svarar nej. Får ännu en påminnelse om att ANTECKNA! Jag har inga pennor. Vill bara tillägga att det inte bara var jag som somnade. Jenny slumrade också men hon gör det med diskret. Det ser ut som om hon tittar ner i knät, ungefär som om hon SMS:ar.

Slummer 4.
På bussen till stallet. Där sitter jag och somnar och rycker, somnar och rycker. Tur att det finns andra som ska av vid Forslunda. Annars skulle jag nog hamnat i Vindeln

Slummer 5.
Har inte kommit dit än. Ska gå och lägga mig snart.
______________________________________________________________________________________________

När jag kommer till stallet upptäcker jag att alla boxar är mockade. Emma Berg har gjort sig besväret. Hon är den bästaste på denna jord. I LOVE YOU!

All praise too thee my lord this night
For all the blessings of the light
Keep me, oh keep me king of kings
Beneath thine own allmighty wings



Ha det bra Rinaldo. Jag kommer att sakna dig.
Hälsa Dustin och de andra!

Yo Mama

Emma ska ner och jobba på hogsta och jag vill hyra hennes etta medan hon är borta. Problemet är ju att jag har ingen att dela den med för jag har ej råd med den själv. Är det någon som vill bo med mig från April till sommarn? 1750kr i månaden.

Har ju nyligen ådragit mig en liten knäskada som gör att jag helt oväntat kan falla ihop och inte stödja på benet. Jag skriker till lite men inget mer dramatiskt än så. Bara om någon undrar varför jag går som en 80 åring. Måste verkligen kolla upp det.

I helgen blir det filmkväll på stallet. Sockervadd!!!!!!

Vill bara tillägga att jag Sveriges coolaste häst. Han har fått en "Brand New Haircut" och om någon kan slå det blir jag imponerad. Vissa tycker synd om honom. Men HALLÅ! Ofta han bryr sig. Om  hästar skulle bry sig om utseende skulle varenda ponny med hjärtan på utrustningen eller rosa täcken vara smått självmordsbenägna. Uffe har Attityd!


Uffes Nya Frisyr
   
Omslaget till Darins nya platta           

Frisören Sofia

Väntar på skjuts hem


Jadåå

Sandra Hedman vet verkligen hur hon ska jäklas med mig. När vi går från skolan så lägger hon upp ett skyhögt tempo. Jag hänger absolut inte med eftersom jag är helt oförmögen att gå snabbt. Jag vet, det är HELT OMÖJLIGT för mig att gå snabbt! Jag har något fel så att jag inte kan länga ut på benen, eller nåt. Försöker i alla fall och då ser det bara mongat ut. Haha! Sen, när jag går där och flåsar och ser ut som en efterbliven flodhäst får hon mig att skratta så att om jag går ett steg till så får jag andnöd och hjärtstillestånd. Då måste jag stanna och skratta klart och sedan springa ikapp Sandra som har hunnit gå tjugo meter i förväg. När jag springer där börjar jag skratta för att allt ser så dumt ut. Så börjar det om igen. 

Några tips för deprimerade:
Prata med varandra på rövarspråket
Ät chips
Shoppa
Träna så att du nästan stupar
Dryga dig med lillasyrran
Ta för många frukter/mjukmackor i matsalen
Stå i vägen för ettor i matsalen
Skicka random SMS till folk
Skämtbråka med mamma

Nu ska jag till stallet och ha ridlektioner. Jag hoppas att det går bättre nu än förra veckan. På sista tiden har har jag fått slut på ideer till nya övningar. Har ni några att bidra med skicka till min mail. [email protected]

/Hanna


En synd har begåtts

Jag försov mig med flit idag. Tyvärr så straffar gud människor med en gång och det visar sig att när jag kommer till skolan har jag missat fel lektion. Typiskt. Jag som har tänkt att satsa gärnet på NKB. Slapp som tur var framföra en snabbt skriven, slavig, långt ifrån fullständig redovisning på tio rader som jag gjorde inatt klockan 01.40.  Ställde istället mycket frågor och gjorde mitt bästa för att visa framfötterna så att man kanske, bara kanske, kan vara värd mer än G.

Annars har det varit hitills en riktig bra dag. Ikväll ska jag jobba igen för första gången sedan terminsslutet före jul och därmed drar voltigen igång igen. På mig har det märkts tydligt att jag inte tränar smidighet. Jag är i nuläget i min klassiska kroppsform, smidig som ett kassaskåp och tung som en elefant. Jag äter som en häst, det kan Anna Spencer intyga. 

Hade en riktigt kul frågelek igår med Emma. Detta har jag kopierat från hennes blogg: ( http://www.emmanalle.blogg.se/ )
 

Jag och Hanna har kommit på en jätterolig lek.
Det går ut på att man ska säga vem man helst skulle hångla med utifrån tre alternativ. Leken föddes av att vi satt och listade alla kändisar som vi skulle tänka oss att hångla med.

Fråga ett:
Hugh Jackman (Wolverine)? Johnny Depp? Mikael Persbrandt?

Vi vred ock vände på den. Hugh Jackman, grym kropp, vilken man. Micke P, börjar bli lite sliskig så han gick bort. Johnny Depp, måste man säga någonting mer, det är ju Johnny Depp. Slutade iaf med att båda valde honom.

Fråga två:
Kevin Costner? Dustin Hoffman? Harrison Ford?

Självklart!
(Emma menar Kevin)

Btw Sweeney Todd, very dark...

Fråga tre:
Matt Demond? John Travolta? Jennifer Aniston?


Behövde inte inte fundera länge, Aniston såklart


Här kommer en till er killar:

Cathrine-Zeta Jones? Kate Winslet? Kiera Knightley?

Jag vet iaf vad jag hade svarat.


Okej

Idag har jag fått hoppa in på stallpass som stallvärdinna. Tjänade 220 spänn om jag inte är helt fel ute (det är jag säkert, är urusel på matte). Det var rätt trevligt faktiskt. Första dan i skolan var också rätt bra. Vi slutade efter lunch så jag överlevde även denna gång...

Sedan i onsdags får Rosenfels och Uffe  trava 10 minuter om dagen. Det är höjdpunkterna inom min ridning just nu. :P Idag red jag Rosenfels så att det började klia på magen. Är det normalt?

Annars har detta varit en ganska händelselös dag. Lite tråkigt att skriva så men det är sant. Ännu tråkigare blir det när man tänker på hur orättvist livet kan vara ibland, även om det inte alltid gäller en själv. Tankarna går till dig E. Du är världens bästa och får mig alltid att skratta. Kom bara ihåg att mitt namn är Phil Collins och INTE Hanna! Du bör tänka dig för och inte vända dig för snabbt i stallgången så vi krockar. Jag vet att du gillar mig men om du vill ha närkontakt så säg till som normala människor.

Skräpa inte ner i liften, se upp i backen och framförallt... CHANG!


WHO THE HELL ARE THEY?

Den sista lovdan på det sista jullovet...

Mea har bevisat att svärord faktiskt tillför någonting till texten. Så PAPPA! Övertyga mig. Tills vidare skriver jag som jag brukar. Från hjärtat till hjärnan genom armen och ut i fingrarna.

Idag lyckades Sandra Hedman gå till skolan en dag för tidigt så hon har underhållit mig ungefär hela dagen. Trevligt med lite besök då och då. Just nu sitter jag i fikarummet på Åkerbloms med mamma och väntar tills hon ätit upp sin middag så vi kan fara till stallet."Tacka vet jag hylands hörna!" ´säger hon när jag ber henne att hälsa någonting. Hylands hörna var tydligen lördagsunderhållning på 60/70- talet. Hon sjunger signaturmelodin nu. Jag känner inte igen den.

BTW! Min syster har inte bara en skruv lös, hon måste ha tappat bort den också!

Lappvantsväder

Well hello again! Vaknade upp för ungefär 40 minuter sedan och strax efter det fixade farsan min internet på min bärbara, YES! Anledning till att internet var ovillig att samarbeta förut var för att namnet på vårt bredband (Nipvägen) inte passade. Kompromiss var tydligen mycket bättre. Jag kommer nog aldrig förstå mig på datorer helt och fullt. Är ganska lycklig för det. Har inte satt in linserna än men även jag kunde se att det snöade lappvantar utomhus när jag vaknade. Plötsligt blev jag tio år yngre. Jag fick ett begär att gå utt och bygga snögubbe och gräva snötunnlar. Jag ringde min kära vän och granne för att tvinga ut henne med mig och leka. Tyvärr så svarade hon inte och när hon väl ringde upp så visade det sig att hon var i Tärnaby och åkte slalom. ÅH! Nu är lappvantarna borta och jag vill inte leka i snön längre... buhu! Nu har pappa läst min blogg och den var tydligen godkänd. :) YEEEEEAH! Men jag måste minimera antalet svärord. Tydligen så tillför det ingenting. Eftersom jag är pappas flicka så måste jag tyvärr göra alla svärordsälsande läsare besvikna. Ciao!

Nytt år och ny update 2009

Jag har haft ett fett najs juluppehåll från bloggen och allt som har med datorer och internet att göra. Känns jätteskönt men nu är det dags att värma fingrarna vid tangentbordet igen. Om inte annat för att betala lite räkningar. Sitter med Fanny i knät så att skriva går så lagom bra när hon lägger nosen på min hand så att det blir aaaastungt att skriva. Hon är ju så söt så jag vill inte putta bort henne.

Julen har varit riktigt bra och jag har fått fina grejer. Mormor har varit supergenerös med klänningsbidrag och det totala antalet klänningar slutade på tre. Hehe... A girl has her needs, right? Jag är nöjd i alla fall. Mellandagarna har fyllts ut med att försöka sätta igång en lite halvvild och galen häst. Shamrock Kerdos. Har också nu fått reda på vad hans namn betyder. Shamrock betyder fyrklöver på irländska och Kerdos betyder vacker/skönhet eller nåt liknande på grekiska. Så Shamrock Kerdos betyder ungefär Vacker Fyrklöver. På nyårsafton blev både Uffe och Rosen friskförklarade så nu får de trava fem minuter på rakt spår varje dag i en vecka. YEAH!

Nyårsfirandet blev bra. Eller asbra om man ska jämföra med förra året. :) Började med en sjukt god middag hos Matilda Bredin. Den bruden kan sina saker ska jag säga. Sen fortsatte vi med raska steg till coop med fågelbord, UE-skyltar, koner, fikus-sopar och audi-navkapslar. Jag hade ett ton fågelmat i handväskan hela nyår kändes det som. Efter en stunds sittande i trapphus för att återfinna värme blev det fest en smått udda men kul fest i Holmsund.
  
Hästarna och den enda nyårsbilden som togs

RSS 2.0