Ursäkta frånvaron

Efter ett långt uppehåll ska jag börja om på nytt hade jag tänkt. Jag ber om ursäkt för torkan men det har hänt så mycket att jag inte orkar skriva ner allt, det tar bort motivationen en smula. Så för att att underlätta för mig själv en aning så tänker jag inte skriva om någonting annat än vad som hänt den senaste veckan... sorry.

Just nu befinner jag mig i Vestfold, Norge på Artic equestrian games. Ganska coolt va? Min boss har lyckats hittat trådlöst här i kaffebaren så det är hans förtjänst att jag ens kan skriva. Vi säger tack Roberto. Vi har varit här i en vecka nu och de senaste dagarna har varit soft då hästarna inte har tävlat. Men imorgon drar det igång igen.

Eftersom tävlingarna är hålls under ungefär två veckor har det kommit och gått hästar i stallet. Först var ju Helena och Tanja här men de åkte i söndags. Efter det har det följt en-häst-junior-eller-yr-ryttare med foundation kaka i ansiktet och för mkt grejer över hela stallgången. Jag borde inte klaga eftersom jag är inte guds mest pedanta barn. Men eftersom det är JAG som klagar denna gång kanske ni förstår att det var ordentligt med stök. De älskade fjortisarna följdes av vita ponnymaffian med mer eller mindre okunniga föräldrar och deras bortskämda rosaklädda ungar. (när en av mammorna snällt bad sin dotter att hämta vatten såg ungen ut som om det vore det mest orimliga hon kunde göra, i hela världen.) Nu ska jag göra en bra och dåligt lista.

Dåligt

1. Jag fullkomligt (ursäkta språket) hatar alla självupptagna ryttare som tror att dom äger hela världen. När man ska gå med hästarna i ridhuset måste man hålla sig på spåret så man har en vägg på åtminstone en sida av hästen, och man får verkligen akta sig för att inte slicka väggen då det finns maximal chans att bli överriden. Jag svär, om jag skulle lämna 40 cm glipa mellan vägg och häst hade någon jävel säkert försökt att tränga sig förbi. Det spelar ingen större roll om man har röd rosett i svansen på den häst man leder ELLER om den som rider förbi har röd rosett på sin häst. Jag skulle kunna skrika ut att hästen är livsfarlig om man kommer för nära. Ändå hade ingen brytt sig. Idag fick jag hästsvans i ögat när nån bortskämd know-it-all young rider skenade förbi. Idioter. Jag är fullkomligt livrädd när jag leder hästarna att jag ska tappa den, att den ska sparkas eller bli sparkad. Allt det har jag varit med om och det är fan inte roligt när man har en hingst lös eller en dyr häst sparkad på sitt ansvar, believe me. Ändå så är det kunnigt hästfolk som håller på. Jag blir så förbannad när jag vet hur mkt jag anstränger mig för att jobba så säkert som möjligt med hästarna.

2. Alla har kingsland kläder. Det är helt sinnenssjukt. Jag befinner mig i ett rum med ungeför 30 pers och mer än hälften har en kingslandjacka. 90% av alla här har kingsland. Det är så mainstream för mig nu att jag aldrig i hela mitt liv ska köpa något med kingsland. Det är inte ens fint längre. FYFAN!

3. Dyrt som stryk

4. Långt till lastbilen, måste gå runt hela området för att man inte får gå genom grindarna. Gjorde det ändå men med min otúr kom en "steward" (en "steward" av alla människor 10.30 på baksidan av stallet) på mig när jag klättra över och han sa att  mitt armband skulle ryka om jag gjorde om det. Istället för fem minuter, en kvart i uppförsbacke.

5. Fruset vatten i lastbilden och närmaste toalett och dusch 20 min bort. Mycket pissande i Bambis box de senaste dagarna. (känns liksom inte helt rätt att pissa inne hos killarna)

Bra:

1. Gott käk

2. Det finns solarium och frisör. Inte för att jag kommer att göra nåt men ändå!

3. Trådlöst haha!  

Nu pallar inte jag skriva mer. adjö!

RSS 2.0