Egot och hennes syster

Jahapp, då sitter man framfördatorn igen då. Hej allihopa. Varför kan jag aldrig göra de saker jag behöver fixa? Är det så svårt att sätta sig ner framför datorn och skicka religionsarbeten till Curtan? Är det så svårt att städa toaletten? Det är typ det simplaste (mest simpla?) man kan göra. Det är liksom bara att göra. DO IT liksom! Varför kan jag inte ta cykeln till ICA och hämta mina paket? Jo... mitt ID-kort är på stallet. Liksom hela mitt liv. Avsaknaden känns ännu mer när man sitter här.

Var på stan och prövade varenda klänning på Nicole (Och Ja, klänningen hänger kvar tills imorgon Sandra.) och ingen jävel passade riktigt bra. Gick till Åhlens och hittade tre stycken som passade bra vilket betydde att jag fick lägga undan dem så jag kan ta med mig smakråd tills imorgon. Fast jag måste fixa grejer. Vad är felet? Aja, livet är rätt trevligt.

                         

Bilderna är tillägnade till Hanna och Sofia! kanske ni hade listat ut...

Tredje advent

Idag är det då alltså tredje advent. Spännande, jag har lyckats glömma bort första och andra. Så idag tände vi adventsljusstaken för första gången. Igår fick jag rida lite på Kerdos. Tjoho! :D :D :D Han var superfinast och fick galoppera för första gången på ungefär hela hösten. Jag lyckades samla på mig tre frust = tre guldstjärnor.

Jag har anmält mig till en av ridskolans hoppkurser efter nyår för att stilla min hoppabstinens. Gissa vem jag ska rida?
YSTER! Haha! Han är jättepluttig, typ 1.60 i manke, om inte ens det. Kan inte komma ihåg att jag någonsin har ridit honom (kommer däremot ihåg att han nockade Emma så att hon nästan började blöda näsblod en gång) och om jag nu skulle ha gjort det var jag väl runt 13 år. Runt fem år sedan sådär.


Yster

Så här står det om Yster på URF:s hemsida:

Yster är en stor häst i en liten kropp. Trots sin ringa storlek rör han sig jättetrevligt. Han har ett stort gångartsregister och bra spänst. Yster är som sin hagkompis Dino ett riktigt litet busfrö och kan gärna dra en bockserie eller två på vårens första utomhusträningar. Yster är duktig både i dressyr och hoppning, men kräver viss övertalning av ryttaren innan han ger med sig och börjar arbeta.

Yster kom till ridskolan som fyraåring och har här fått en god utbildning. Han är en trevligt häst som de allra flesta ryttare tycker om, och som passar på alla typer av lektioner. Yster kan gå såväl på handikappridningen som på specialgruppen i hoppning.

Längar mest av allt efter att rida och hoppa Uffe som vanligt igen.

 


Julshowsbilder

Nu har jag fått tag i lite bilder från julshowen. Dem är tagna av Abebe Asres och får inte kopieras.

Björn Gustasson och hans dansare

Voltigegruppen Kapten Krok och Peter Pan Kapten Krok och Peter Pan Saga på skidor och Matilda på Camaro Kör-TS Kör-TS Lasse och Simson Matilda och Max Spaniens flagga upp och ner. :P Voltigegruppen. Axel och Sara. Voltigegruppen. Christine.

Nu har jag tid att städa mitt rum

Sov till halv tolv igår. Liksom ofta jag gör det. Vi fick en riktigt bra artikel i VK. Det känns ju bra. :)

Efter att ha stressat konstant i ungefär tre månader känns det ganska tomt nu när allt är över. Jag måste konstant påminna mig själv om att inte skynda hit och dit. Det sitter ju som i kroppen. 

Det var så skönt att åka till stallet igår enbart för att ta hand om hästarna, utan att behöva springa runt och låsa upp för möten, utan att behöva pyssla, limma och klistra. Det är så skönt att mitt projektarbete är klart, allt jag behöver göra är en rapport. Vi har komp från alla estetiska ämnen i en månad och Scenisk produktion är avklarad. CHILLA!

Men det finns alltid ett men! SKOLARBETET ANFALLER MIG! NKB, Religion, Engelska. Tur att jag inte ska köpa julklappar i år. Ska lägga upp bilderfrån showen så snart jag får tag på några. Ciao!  


FUCKED UP FAMILY

Igår fyllde min pappa 48. Alla i den resterande familjen glömde bort det. ALLA! Kan ni gissa varför? Ja det kanske kan vara för att vi är upp över öronen upptagna med julshow. Som tur var hade pappa förståelse och tyckte mest det hela var lite komiskt. Det tyckte inte jag.

Han måste ha haft världes sämsta födelsedag. Inte nog med att familje glömmer honom, han jobbar på förmiddagen och sen på eftermiddagen mixar han musik like HELL. På kvällen står tre fjärdedelar av familjen Gyllengahm och fixar ljus tills det blev natt. Vi beställde pizza när vi insåg att vi ändå skulle vara där halva natten.

Vi kom hem ungefär halv ett på natten. Mamma hade efter mycket om och men lyckats hinna fixa en tårta och en fin blomma till pappa. Sofia kom hem tio minuter efter oss efter att ha varit ute med några kompisar. Hon påstod att vi var skadade, kan inte förstå varför... hon anslöt sig till födelsedagsfirandes med att börja laga middag till sig själv. För det hade hon inte hunnit med innan. Jag undrar vem det var som var störd egentligen.

Nu sitter jag här på kontoret med pappa. Fått låna en sjukt snygg bärbar high tec dator från åkerbloms. Just nu bloggar jag men... jobbar med julshowen like HELL. Skickar mejl och ritar banskisser på "wöööörd". Gillar min familj!

Gyllengahm the clan forever!


PS.
När jag sökte efter bilder på vår vapensköld på internet hittade jag en släkting som verkar vara en riktig stureplansprimadonna. (fjortisfjortisfjortis) Om Oliva Gyllengahm någonsin läser detta så ger jag dig full rätt till att kalla mig häststinkade norrlänning som bara har x3m att gå till på fredagar.
Hon till höger

Världens bästa dröm

Jag vet hur ointressant det här måste vara att läsa men jag kan bara inte låta bli.

Inatt drömde jag att jag stod ensam i en sagoskog, det var så där riktigt förtrollat och vackert. Som i en barnbok ungefär. Jag var barfota på mjuk mossa. Sen frågade någon mig om jag tyckte att människan skulle leva i harmoni med djur och natur. Jag svarade självkart ja. Helt plötsligt var skogen borta och jag stod på ett kalhygge. Det var morgondimma och man såg inte så långt. Plötsligt börjarde något närma sig. Det visade sig vara runt femton stycken älgar med de snällaste ögonen man kunde tänka sig. I början var det lite läskigt eftersom de var så många. Men sen började de nosa mig i håret, på ryggen och i nacken, vänligt, precis sådär som hästar brukar göra. Jag fick klappa älgkalvar också och hela drömmen slutade med att jag red iväg mot soluppgången på den störta älgen. 

Antingen betyder det här att jag är nu i harmoni i mitt liv igen, vilket är ganska troligt eftersom musikalen jag och min klass gjort är slut. Eller så ska jag väl dö. You never know

PS. Jag funderar på att börja modeblogga. Det här med mode och skönhet är ju liksom min grej och jag har alltid velat göra någonting orginellt.

PS2. Dit vill jag fara och jobba: http://www.cavanequestrian.com/home.asp

Jag vill ligga i en mjuk fotölj och dricka glögg

Sitter på skolan och arbetar med religion nu. EH? Det går väl hyfsat. Har fått erbjudande att gå luciatåg på stan mitt i natten. Men Luciavakan på SF lät som ett bättre alternativ. Vad säger du Emma? 200 kr för att få mat på SF och tillbringa en hel natt där och se hur många filmer som helst. Om du jobbar då har du all möjlighet i världen att komma senare.

Sista dagen för musikalen idag. Vi har två föreställningar och tröttheten ligger över oss alla som ett stort, varmt, mysigt och varmt täcke. Hur ska vi orka? Jaja, det löser sig nog.

Aaaaah! Idag ska vi få studetkorv!" utbrister Karin Burman av ingen anledning alls. Det märks att skolan både tär på kropp, själ och psyke. Hoppas hon tillfrisknar snart.

RSS 2.0