Verksamhetsberättelse

Sitter här i domartornet på Hippologum som speaker på klubbdressyren samtidigt som jag skriver verksamhetsberättelsen för URFUS. Det går inte så bra att få till så fina formuleringar så jag skriver allt som en tillgjord saga. Här är början:

Curt satt och putsade sina träns när han hörde skriet från vildmarken. En plötslig kyla spred sig uppför hans rygg och vid horisonten såg han siluetten av nio ryttare. Den mytomspunna sägnen var sann. Sagorna som hans familj hade berättat i generationer för varandra uppenbarade sig framför honom i detta nu. Curt slängde ifrån sig sin utrustning och sprang in i den lilla stugan och smällde igen dörren efter sig, så hårt att man nästan kunde tro att det malätna träet skulle falla samman.


"De är här! Kom fort, de är här!" skrek Curt till sina vänner i stugan. Inom sig bubblande han av spänning. Det spratt i benen på honom som om han var ett barn igen samtidigt som nervositeten gjorde sig påmind i form av fjärilar i magen. Hur kunde hans vänner vara helt oberörda av den stora händelsen. De satt där allihopa vid sitt fikabord och käkade bullar och blängde fånigt på honom. "De nio har anlänt! Åh herre min skapare! Vad ska jag ha på mig?" Längre hann inte Curt förrän han svimmade.


Att Curt kom inspringande och skrek som en efterbliven struts var ingenting ovanligt och han led av narkolepsi så vännerna antog att hade fått ett av sina anfall igen. Men Jonas, som kände Curt lite bättre än de flesta, fick en känsla av att något inte stod rätt till. "De nio..." tänkte Jonas när han högg in på sin fjärde bulle. Han hade hört berättelsen om 'De nio' många gånger i sitt liv. Att de var utsända av en högra makt för att skänka glädje till barn och ungdomar. "Oh my god! Men come on bitches! De nio står utanför vår gamla trädörr och vi sitter här inne och käkar bullar."

Breaking News! Mamma och Uffe vann just LA:4an. Inte illa va??


Kommentarer
Postat av: Emma-Pemma

Alltså Hanna du satsar verkligen på kvalitet framför kvantitet! Du skriver inte så ofta men när du gör det då är det så grymt jävla roligt att läsa! Älskar dig! Ps. är det någon speciell Curt och Jonas som man kanske känner det handlar om ;P

2009-02-05 @ 02:14:45
URL: http://emmanalle.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0